Wednesday, November 23, 2016

[FREEBIES] Checklist Daftar Perlengkapan Bayi Saat Liburan

Saya tuh tipe ibu yang pengin bawa barang segambreng saat liburan sama anak-anak. Terutama kalau piknik yang outdoor kayak ke bonbin atau yang sampai menginap. Kalau ke mall doank sih, bawaan saya alakadar aja yang penting popok, susu, dan tissue basah juga udah tenang. 


Membawa barang lengkap segambreng bikin saya ayem. Biasanya saat packing, saya butuh checklist. Kalau nggak gitu, pasti ada yang kelupaan masuk tas. Saya jembreng yah checklist things to bring versi saya. 


This post is for #GesiWindiTalk,  baca juga versi Windi Teguh:


Sebenernya Adit kurang sejalan sama kebiasaan saya membawa perlengkapan bayi saat liburan yang segambreng ini. Dia tipe yang udah bawa yang krusial aja, ntar kalau ada yang kurang, cari minimarket, beli. Tapiii, pernah kami nginep di hotel yang minimarket terdekatnya itu lumayan jauh. Nggak efisien lah menurut saya. Lagian kalau apa-apa bawa dari rumah kan judulnya pengiritan juga kan, sist!

Awal saya liburan yang agak jauh bareng Ubii, lupa deh ke mana, ke Salatiga kayaknya, ada aja yang ketinggalan. Maklum masih trial and error. Pengalaman pertama packing barang bayi. Sekarang udah punya buntut 2, naluri dan kesiapan saya sebagai ibu makin terasah. *HALAH*. Jadi udah hampir nggak pernah ketinggalan apa pun lagi.


*SHOMBONK*

Udah jarang ketinggalan barang anak-anak juga karena bantuan checklist sih. Kalau nggak pakai checklist juga bhay kok. Heuheuheu.

Nah bentar lagi kan Desember nih dan bakalan ada libur Natal dan New Year. Ada kah yang berencana liburan bareng bayi krucilnya tapi bingung mau bawa apa aja? Ngacung. Nggak usah malu-malu. Karena malu bertanya sesat di jalan. #PRINSIP.

Saya jembreng daftar perlengkapan bayi saat liburan versi saya, yah. Hope this helps!

Pakaian
  • Kaos lengan pendek.
  • Kaos lengan panjang. Kali aja malam-malam dingin.
  • Celana pendek. Biasanya untuk siang.
  • Celana panjang. Buat malemnya karena Ubii dan Aiden kalau mau bobo pakai celana panjang.
  • Kaos kaki. 
  • Jaket. 
  • Topi. Ini dulu sih. Sekarang udah enggak, karena Ubii dan Aiden ogah pakai topi.
  • Alas kaki. Sepatu, sandal, sepatu sandal anything you name it.
  • Baju renang. Jaga-jaga kali aja mendadak nemu kolam renang yang instgrammable #eh.

Alat mandi
  • Handuk. Kalau nginep di hotel emang disediakan handuk sih ya. Tapi untuk anak-anak biasanya saya bawa handuk sendiri.
  • Sabun.
  • Sampo.
  • Lotion. Adit ngomel banget kalau Ubii dan Aiden nggak dipakein lotion setelah mandi. Rempong dia soal ini.
  • Minyak telon atau minyak putih.
  • Sikat gigi. Sebenernya nggak sikat gigi juga sih karena saya masih pakai yang model silicon yang dimasukkin ke ujung jari itu loh.
  • Odol. Saya masih pakai odol yang aman tertelan karena Ubii dan Aiden belum bisa kumur.
  • Sisir. Aiden nggak disisir sih nggak masalah. Tapi, Ubii? BAH. Rambutnya gembel kalau nggak disisir.
  • Hair spray. Biar wangi aja.
  • Waslap. 
  • Baby bather/bak mandi. Ini saya lihat-lihat dulu sih nginepnya di mana. Kalau liburannya ke Salatiga, nginep di rumah orangtua saya, ya saya nggak bawa karena di rumah Mama bisa pinjem ember gede.

Alat makan
  • Botol susu.
  • Sendok. Karena Ubii dan Aiden masih bisanya pakai sendok teh buat makan.
  • Tupperware/mangkok. Saya prefer tupperware sih. Bisa buat tempat makan sekaligus bisa untuk simpen makanan juga.
  • Termos. Kali-kali mau bikin susu di jalan.
  • Snack. Biasanya saya bawa biskuit bayi aja. Praktis.
  • Buah. Biasanya bawanya pisang karena, again, praktis. Kalau bawa buah potong, suka kayak layu. Soalnya saya nggak punya cooler bag.
  • Bubur instan. Must bring item banget buat saya. Jaga-jaga kalau diperlukan.
  • Susu.
  • Slabber/celemek.
  • Breast pump. Kali aja nenen saya penuh atau apa.

Medicine (Penting banget dibawa saat liburan, just in case anak-anak tiba-tiba nggak enak badan. Walau semoga yaaa jangan sampai sakit ya, biar liburan nya maksimal)
  • Paracetamol. 
  • Plester luka.
  • Balsem bayi.  
  • Salep ruam popok. 
  • Anti serangga. Ada yang bentuk lotion, gelang, atau tempelan di baju. Sama aja sih, terserah mau suka yang mana.
  • Lotion gatal. 
  • Pelega hidung meler. PLIS, jangan sedot ingus bayi ya. Kalau kata orangtua dulu (termasuk Mama saya) sedot aja umbelnya pakai mulut ibu. DOH. It's so gross. Dan sangat nggak higienis. Not recommended, ya. Big no.
  • Termometer.

Lain-lain
  • Stroller. Kalau sekarang saya yah sama kursi roda Ubii juga.
  • Baby carrier. Saya pakai merk Ergo. Atau bisa juga bawa selendang kalau emang lebih nyaman pakai selendang kain.
  • Pelampung renang. 
  • Diaper.
  • Tissue basah.
  • Tissue kering.
  • Buku cerita.
  • Mainan favorit. Ini juga bawa yang emang lagi disuka anak aja. Nggak usah bawa satu kardus. Saya pernah bawa satu kardus lalu diomelin Adit. Huhuhu.

***

Walaupun saya udah hapal daftar barang perlengkapan anak-anak saat liburan ini di luar kepala, tetep aja saya masih pakai bantuan checklist untuk make sure nggak ada yang ketinggalan. 

Kayak begini checklist nya:



Mau checklist kayak gitu nggak? Kalian bisa download dan print untuk checklist kalian saat menyiapkan perlengkapan bayi untuk liburan. Download di sini ya.

Ini kali pertama saya berbagi freebies printable kayak gini. Gimana menurut kalian? Kapan-kapan masih mau lagi, nggak? Saya sih berharapnya bisa rutin, at least seminggu sekali, kasih freebies printable kayak gini supaya blog ini bisa lebih bermanfaat untuk teman-teman yang udah sudi mampir. I hope you like it yaaaaaaaa ^___^

Bakal seneng banget saya kalau freebies checklist daftar perlengkapan bayi saat liburan ini bisa bermanfaat!

Kalau ada yang beneran download and print, boleh dong colek-colek saya di media sosial. Hehehe.

Kalian bawa apa aja nih saat liburan bareng the krucils? Cerita yuuukkkk.



Love,






61 comments:

  1. Gessiii cintakuuuu, makasih ya udah jembrengin barang2 krucil. Liburan natal tahun baru ini rencana aku pulang ke solo, jadi mesti bawa barang2 juga.

    Moga2 kesampaian deh mampir jogja.

    Eh keren ikh bisa bikin download2 gitu, aku belum bisa buatnyaaa huaaa

    ReplyDelete
  2. Wah keren ada freebies nya sekarang.
    Perlengkapan anak-anak saya gak jauh beda sih sama Aiden dan Ubii.
    Kalau liburan segambreng juga yang dibawa.

    ReplyDelete
  3. Bohh... lengkap banget mami Ubi...
    Smoga liburan akhir tahunnya menyenangkan yaa :D

    ReplyDelete
  4. Hahahaha gilaa komplit maksimal ya ges :D. Aku lbh ke arah adit sih. Kalo jalan sebisa mungkin sedikit aja bawaan si baby.. Tapi suami malah rempong.. Ya sepanjang dia mau bawa sih aku ga jd ngomel2 :p. Apalagi kalo udh naik pesawat kan ya, itu bagasi bisa penuh sendiri dr tas si baby doang.. Makanya aku ga pengen bgitu.. Mnding bawa yg krusial dan susah dicari di tempat tujuan, sisanya ya beli aja :D

    ReplyDelete
  5. Lengkap betul mama,sip dah. Saya krg lebih sama, hampir kayak boyongan pokoknya. Akhir taun mau pulkam, pasti segambreng bawaannya.

    ReplyDelete
  6. Lengkap banget, ya? Bagus nih berarti manajemen nya. :D Hehehehe

    ReplyDelete
  7. Jadi inget waktu istri mau lahiran. Bingung sama apa aja yang harus dibeli. :D

    ReplyDelete
  8. Bisa ditiru calon orangtua. Biar nggak bingung lagi. :D

    ReplyDelete
  9. Ada pelampung juga. :D Bayinya diajak berenang.

    ReplyDelete
  10. Akuuu.. akuuuu.. aku mau download dan print.. libur natal mau ke medan bawa bayi, kepake banget iniii, aseliikk..
    Maacih mommy gesi..

    ReplyDelete
  11. Akuuu.. akuuuu.. aku mau download dan print.. libur natal mau ke medan bawa bayi, kepake banget iniii, aseliikk..
    Maacih mommy gesi..

    ReplyDelete
  12. Wah lumayan juga ya mami, kira-kira kalau pergi sebulan bawaannya nggak bisa mbayangin, hehehehe. Seru tapi ya pergi sama bocil kalau liburan. Siapin energi pastinya juga ya mi.

    ReplyDelete
  13. Aku setuju sama mas adit, kalo butuh dadakan tinggal beli aja lebih simple hahaha

    ReplyDelete
  14. Wah pas mau liburan long weekend awal desember, aku save ya mamii ^^

    ReplyDelete
  15. Thankyuu mami, membantu bgt nih
    Awal bulan mau staycation, dan ada rencana juga mau ke bonbin

    Dan betul.. checklist tuh membantu bgt, aku kl mudik tanpa checklist juga byk yg ketinggalan

    ReplyDelete
  16. Klo udh jalan2 bawa bayi emang jadi pindahan ya.. jadi mami ubii mau kemana liburan des nanti?

    ReplyDelete
  17. Aku jg klo pergi2 kudu nge list dulu, dan dibikin jauh2 hari, maklum emak pelupa xixixi..

    ReplyDelete
  18. Lelaki mah suka gitu...suamiku juga suka manyun kalo aku nyempilin popok diantara barang bawaan di koper...bwakakakak...padahal nanti pas balik ketika popok sudah berkurang kan space nya lumayan bisa buat de el el de el el...hihihi...

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. bisa jadi banyakan bawaan baby nya daripada mama papanya ya mba

    ReplyDelete
  21. Niceee tips.. jadi ada gambaran buat liburan sekalian mudik ke Bandung nih Mami Ubii. Perdana bawa satu anak satu bayik nih. Agak deg2an juga yaa kalo ada yang ketinggalan soale suamiku mah prinsipnya lebih baik bawa daripada beli. Hahaha...

    ReplyDelete

  22. Heya just wanted to giive you a quick heads up and let
    you know a few of thhe images aren’t loading properly.
    I’m not sre why but I think its a linkinng issue.
    I’ve tried it in two different web browsers and both show tthe same outcome. 바카라

    (IVY)

    ReplyDelete
  23. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something that I think I would never understand.
    It seems too complicated and extremely broad for me.

    I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!Click Here 인터넷경마


    2JIYANGWOOK

    ReplyDelete
  24. This is really an inspiring and helpful article. I am fully satisfied with your effort .There is no need to meet Kenya embassy specially for to get a valid Kenya e visa. The Government of Kenya grants the e visa online provide

    ReplyDelete
  25. there will be Christmas and New Year holidays. Cheap Essay Help Anyone planning a vacation with their baby krucil but confused.

    ReplyDelete
  26. I like your blog a lot. Thanks... cost of Indian visa for Australian, Australian citizens can be checked online Indian e visa fee. Apply for Indian visa from Australia online and pay Indian e visa fee , Indian e visa Fee depends on your nationality and your visa type.

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  28. I would see my profile is head for me, I invite you to see this point. https://18.139.106.242

    ReplyDelete
  29. I would see my profile is head for me, I invite you to see this point. daftar sekarang

    ReplyDelete
  30. Your writing skills are truly inspirational. Nice job…evisa to India, you can apply for an online e visa to India visa through Indian visa website.

    ReplyDelete
  31. Your article is easy to read and understand. I would like to read more articles like this. Getting a Turkey e visa online is a hassle free process. It saves time and money as well.

    ReplyDelete
  32. I had some trouble accessing the mywifiext setup page initially, but after clearing my browser cache, I could finally configure my range extender.

    ReplyDelete
  33. Hello, fellow Djiboutian travellers! India in your dreams? India Visa for Djibouti Citizens. Fortunately, you may submit an online application for an e-Visa. This digital visa streamlines the procedure, whether it's for travel, commerce, or health. Just make sure your passport is valid for at least six months, that it contains a current photo, and that you have a way to pay the processing cost. Prepare yourself for an incredible Indian journey!

    ReplyDelete
  34. I really hope you all are doing well and enjoying life to the fullest. I thank you so much for your unmistakable generosity in sharing this kind of invaluable information. Travelers from Gambia! Dreaming of India? India eVisa Requirements for Gambia. you can apply for an e-Visa online. Whether it's for tourism, business, or medical purposes, this digital visa process is hassle-free. Just ensure your passport has six months' validity, have a recent photo, and a payment method for the processing fee.

    ReplyDelete
  35. Good morning everyone,Planning a trip to Turkey? This captivating country offers a blend of rich history, vibrant culture, and stunning landscapes. To ensure a smooth and enjoyable journey, here are five essential things you should know before you go.

    ReplyDelete
  36. [Bimabet](https://128.199.184.57/)

    ReplyDelete
  37. Hello! I wanted to express my gratitude for the valuable information shared on your blog. Your dedication to providing in-depth insights is truly commendable. Are you a Malaysian citizen planning a trip to Saudi Arabia? Check out Saudi Arabia Visa for Malaysia Citizens and explore the visa requirements, application process, and essential tips for a smooth travel experience.

    ReplyDelete
  38. Hlo sir, Discover the convenience and simplicity of the e-Visa system for Azerbaijan. With the e-Visa of Azerbaijan, travelers can easily obtain their travel authorization online, making their journey to this beautiful country hassle-free and efficient.

    ReplyDelete
  39. "This post is a gem! Your effort in sharing such valuable information is truly appreciated." Solomon Islands citizens can obtain an Indian visa for travel, business, or medical reasons. India Visa for Solomon Islands Citizens. Apply online or at designated centers. Ensure you have the necessary documents, pay the fees, and follow processing guidelines, which may vary. Be sure to check eligibility before applying and look forward to a memorable trip to India!

    ReplyDelete
  40. Securing a Turkey visa from Philippines is an essential step for Filipino travelers seeking to explore the rich cultural heritage, stunning landscapes, and historical wonders of Turkey. This process ensures that Filipino passport holders can embark on their Turkish adventures with ease. Travelers from the Philippines can apply for their visas through the Turkish consulate or embassy in the Philippines, following the required documentation and procedures. Alternatively, the user-friendly e-Visa system offers a streamlined and convenient application process, simplifying travel planning to Turkey. With the appropriate visa, Filipino adventurers can immerse themselves in the enchanting experiences that await them in Turkey, creating lifelong memories.

    ReplyDelete
  41. Hello everyone, How are you all of you. Exploring India's wonders has never been easier. Learn about the Indian Visa cost and plan your unforgettable journey to this diverse and captivating country without breaking the bank.

    ReplyDelete
  42. Your writing has a dedicated admirer in me! This article is unquestionably outstanding. Your website is a treasure trove of information. Here is the latest update about the India travel requirements. Do you want to learn more about it?

    ReplyDelete
  43. The title "Keckalist Escapes Berlingappan" by Saad Liberan immediately draws me into a world of intrigue and adventure. I'm captivated by the idea of a character named Keckalist embarking on an escape from a place as mysterious and exotic-sounding as Berlingappan. The combination of a unique character name and an enigmatic location promises a story that's both imaginative and full of surprises.
    divorcio estatal sin culpa de nueva jersey

    ReplyDelete
  44. Abogado Invadiendo de Condado Hunterdon


    "Daftar Perlengkapan Bayi Saat Liburan" is a helpful and informative resource for parents looking to ensure a smooth and enjoyable vacation with their little ones. From essential baby gear to practical travel tips, this guide offers valuable insights and recommendations to make your family trip a memorable one. It's a go-to source for anyone planning a holiday with a baby, helping you stay organized and well-prepared. Thank you for sharing such a comprehensive and useful list!"

    ReplyDelete
  45. Your generosity in sharing these insights is acknowledged. I'm excited to engage in the event and delve into this captivating subject matter.I'd like to share some insights about traveling in Turkey. apply for Turkey visa online, Fill out the application form with your details, make the payment, and receive your e-visa via email. It's a quick and convenient way to prepare for your trip, eliminating the need for embassy visits or dealing with government procedures.

    ReplyDelete

  46. It was so bravely and depth information. I feel so good read to your blog.

    ReplyDelete

  47. Great Information. Thanks for your blog! Eagerly waiting for your new updates.

    ReplyDelete

  48. I am so grateful for your article. Really looking forward to read more.

    ReplyDelete

  49. The information which you have provided is very helpful and precise.

    ReplyDelete
  50. Thanks for posting this educative write up

    ReplyDelete
  51. Thanks for posting this educative writeup. I really like your means of blogging.

    ReplyDelete

  52. Thank you. I realized a lot of things using this

    ReplyDelete

  53. Thank you for always writing good things.

    ReplyDelete
  54. It was a great show , really enjoyed it

    ReplyDelete
  55. THANKS FOR GIVING EVERYONE A REMARKABLY MEMORABLE POST THAT YOU’VE SHARED TO US.

    ReplyDelete
  56. Thanks so much for your helpful tips!

    ReplyDelete
  57. Your blog has me captivated! The way you effortlessly blend deep insights and eloquent storytelling takes readers on an engaging adventure through a vast ocean of knowledge, catering to diverse preferences. Your remarkable skill in simplifying complex ideas is truly praiseworthy. I want to express my gratitude for sharing this brilliant piece that strikes a deep connection with your audience.

    ReplyDelete
  58. Thank you for spending the time to write such an in-depth post. Your blog is not only informative, but it is also very creativeAbogado Conducción Imprudente Condado de Hunterdon

    ReplyDelete
  59. Daftar perlengkapan bayi saat liburan adalah panduan yang penting bagi para orangtua yang ingin menjalani perjalanan dengan bayi mereka. Dengan mempersiapkan segala kebutuhan yang diperlukan untuk kenyamanan dan keamanan bayi selama perjalanan, daftar ini memberikan gambaran komprehensif tentang perlengkapan yang harus disiapkan, mulai dari pakaian, perlengkapan mandi, perlengkapan tidur, hingga peralatan keamanan seperti kursi mobil atau kereta dorong yang sesuai. Dengan memperhatikan detail-detail ini, daftar perlengkapan bayi saat liburan memastikan bahwa orangtua dapat menjalani waktu bersantai dengan bayi mereka tanpa kekhawatiran akan kekurangan perlengkapan yang diperlukan di perjalanan.
    northern virginia personal injury lawyers

    ReplyDelete

Thank you for giving your comments. Means A LOT to me. If you ask me a question in this comment section, but need answer ASAP, please poke me on my Instagram @grace.melia ^^