Thursday, May 6, 2021

Perkuat Daya Tahan Tubuh Anak besama Immunity Playbook, Ebook Parenting Gratis

Jadi orangtua tuh belajarnya banyak yaaaa. Mulai dari pas hamil, anak bayi, batita, balita, dan seterusnya. Topiknya pun waw banyak dan memang penting. Kayak misalnya gimana read aloud buat anak, gimana ngajarin skill, gimana ngajak anak untuk regulasi emosi, gimana supaya anak daua tahan tubuhnya mantap jiwa, plus plus plus yang lainnya.

Daya tahan tubuh mungkin kadang overlooked karena nggak langsung keliatan ya. Beda kayak kemampuan bicara atau berjalan dan skill baca atau tulis yang akan lebih mudah ketangkep. Baru akan kerasa daya tahan tubuh sepenting itu kalau anak udah sering kena batpil biasanya. Kayak Aiden jaman dulu sih super langganan batpil.

Kalau mau ngomong yang gampang, daya tahan tubuh manfaatnya buat melindungi diri dari serangan bakteri, virus, jamur, alias biar nggak mudah ambruk. Tapi sebenernya nggak hanya itu loh. Daya tahan tubuh itu juga akan berkorelasi sama kinerja otak dalam menerima dan menyerap informasi dari lingkungan. Artinya, semakin sehat, kemampuan memproses input saat eksplorasi dan belajar juga bakal lebih optimal.

Sebagai Mama, memang kita punya tanggung jawab untuk memastikan anak aman dan sehat. Tapi, perlu banget loh untuk melibatkan anak juga. Diawali dengan bercerita dengan bahasa sederhana sesuai pemahaman anak tentang kesehatan. Gimana sih supaya badan, gigi, pencernaan sehat? Makanan/minuman apa yang baik dan perlu dibatasi? Kebiasaan sehari-hari apa aja yang bikin sehat? Sikat gigi itu gimana langkah yang bener? Gimana cara cuci tangan yang baik? Endebre-endebre. 

Anak itu butuh dikasih penjelasan, tidak hanya sekedar disuruh-suruh.

Coba deh cerita pakai gambar, buku, video, atau kegiatan bermain, misalnya tentang cuci tangan yang benar. Ada juga science experiment yang fun dan gampang banyak di internet untuk kasih visualisasi germs. Itu akan lebih bikin anak paham the WHY sehingga lebih ngerti bahwa cuci tangan itu diperlukan di masa sekarang, bukan hanya karena "Katanya Mama", and later  lebih paham the HOW cuci tangan.

Dr. Karyn Purvis pernah bilang bahwa butuh sekitar 400 kali repetisi untuk bisa bikin sambungan sinapsis baru di otak. Tapi, kalau dilakukan dengan bermain atau dengan suasana atmosfer yang menyenangkan, ternyata hanya butuh 10-20 kali repetisi aja.

That explains sebenernya kenapa anak-anak cepet nangkep sesuatu saat mereka moodnya baik dan kegiatannya fun. Juga menjelaskan kenapa sekarang populer banget kan play-based learning, play-based education. Because that's our kids' nature!

Nah, ini juga berlaku buat kasih stimulasi tumbuh kembang dan daya tahan tubuh lebih optimal.

Now is the part where I need to introduce

Immunity Playbook

Di dalamnya kaya akan edukasi dengan bahasa yang sederhana dan mudah dipahami. Dijamin, baca ini nggak bikin lelah karena konten knowledge nya sangat understandable. Tetep kredibel juga tentunya (ini penting!) karena disusun sama tim dokter dan psikolog anak. Mulai dari edukasi daya tahan, masa 1000 hari pertama si kecil, kesehatan saluran cerna, dan aneka tips dan ide kegiatan anak supaya mereka sehat.

I love tips yang applicable dan terasa dekat untuk dilakukan. Saya seneng kalau nemu ide kegiatan yang semua Mama bisa coba tanpa harus ribet atau mahal. You're gonna find those here too. Dibagi dalam 4 kategori usia mulai dari usia 0 bulan sampai 4 tahun.

Ada tips generalnya dulu termasuk durasi tidur yang dibutuhin, imunisasi, rekomendasi durasi screen time, endebre-endebre.

Terus abis itu, juga ada kegiatan stimulasi per rentang usia. Ini penting menurut saya, karena kayaknya belum banyak yang tau kalau sebenernya dari bayi 0 bulan itu sudah bisa dikasih stimulasi tumbuh kembang.

Kalau yang ini buat usia 7 sampai 12 bulan nih.

Terus contoh buat usia 1 sampai 3 tahun. Di ebook nya masih ada yang lain ya btw, ini saya cuman screenshoot beberapa aja untuk gambaran.

Tentang nutrisi juga adaaa, komplit ga tuh.

Daann, ada beberapa lembar kegiatan yang bisa diprint juga.

Cara dapatnya gimana? Super gampang kok. Bisa didownload secara gratis dan bebas di sini yaahh. Ebook persembahan Nutriclub yang lengkap dan terpercaya ini nggak cuman satu biji loh. Kita juga bisa nemuin ebook lain seperti kreasi menu kaya nutrisi, membantu si kecil mengelola emosi, dan lain-lain. Cus yahhh!

Jangan lupa kabarin temen atau sodara biar sama-sama belajar because, "It takes a village to raise a kid" kalau kata African proverb tuh.

Semangat belajar yaaa, Mama Papa. And let's enjoy this journey!



Love,



36 comments:

  1. My pleasure to visit here. Very wonderful and fantastic post! Good job and thanks lots. ...


    ๋ฐ”์นด๋ผ์‚ฌ์ดํŠธ
    ์นด์ง€๋…ธ

    ReplyDelete
  2. Your always motivating and inspiring me. I am always waiting for your new article.


    ํ† ํ† 
    ์•ˆ์ „๋†€์ดํ„ฐ

    ReplyDelete
  3. Your blog is so amazing. Information is very useful for everyone. such a amazing post please keep posting.

    ๋ฌด๋ฃŒ์•ผ์„ค

    ReplyDelete
  4. I assumed it is usually a preview to post in case others appeared to be having problems getting acquainted with nonetheless We're a little bit hesitant merely I'm permitted to decide to put companies plus covers for listed here ํœด๊ฒŒํ…”

    ReplyDelete
  5. Thanks for sharing excellent information. Your web-site is so cool. I am impressed by the details that you’ve on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles ์ถœ์žฅ์•ˆ๋งˆ

    ReplyDelete
  6. Amazingly edifying and steady for me. I regard the gainful information you offer in your articles. An obligation of appreciation is all together to post ํƒ€์ด๋งˆ์‚ฌ์ง€

    ReplyDelete
  7. it's really nice and meanful. it's really cool blog. Linking is very useful thing.you have really helped lots of people who visit blog and provide them usefull information
    ์˜จ๋ผ์ธ๊ฒฝ๋งˆ

    magosucowep

    ReplyDelete
  8. Definitely consider that that you stated. Your favorite justification seemed to be at the net the easiest factor to keep in mind of. ํ† ํ† 

    ReplyDelete
  9. I was actually captured with the piece of resources you have got here. Big thumbs up for making such wonderful blog page!
    ๊ฒฝ๋งˆ์‚ฌ์ดํŠธ
    ๊ฒฝ๋งˆ

    ReplyDelete
  10. I’ve seen articles on these topics a few times, but I think your writing is the cleanest I’ve ever seen. I would like to refer to your article on my blog and write it. ์นด์ง€๋…ธ์‚ฌ์ดํŠธ

    ReplyDelete
  11. That was an excellent article. You made some great points and I am grateful for for your information! Take care! ํ† ํ† 

    ReplyDelete
  12. This is also a very good post which I really enjoyed reading. It is not every day that I have the possibility to see something like this. ํŒŒ์›Œ๋ณผ ํ•˜๋Š”๋ฒ•

    ReplyDelete
  13. I will recommend your website to everyone. You have a very good gloss. Write more high-quality articles. I support you. ๋ฃฐ๋ ›

    ReplyDelete
  14. You absolutely come with really good articles and reviews. Regards for sharing with us your blog.

    ํฌ์ปค๊ฒŒ์ž„

    ReplyDelete
  15. The information you have posted is very useful. The sites you have referred was good. Thanks for sharing this. ์˜จ๋ผ์ธ์นด์ง€๋…ธ

    ReplyDelete
  16. I’m impressed, I have to admit. Truly rarely should i encounter a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you’ve hit the nail within the head. Your notion is outstanding; the pain is an issue that insufficient everyone is speaking intelligently about. I am very happy that we stumbled across this inside my try to find some thing relating to this. ๋ฉ”์ด์ €ํ† ํ† ์ถ”์ฒœ

    ReplyDelete
  17. ์Šฌ๋กฏ์‚ฌ์ดํŠธNovember 29, 2021 at 11:22 AM

    Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch. ์Šฌ๋กฏ์‚ฌ์ดํŠธ".


    ReplyDelete
  18. ๋ฉ”์ด์ €์‚ฌ์ดํŠธNovember 30, 2021 at 2:59 PM

    Your skill is great. I am so grateful that I am able to do a lot of work thanks to your technology.๋ฉ”์ด์ €์‚ฌ์ดํŠธ I hope you keep improving this technology.


    ReplyDelete
  19. Thanks for the information keep sharing such informative post keep suggesting such post. ํŒŒ์›Œ๋ณผ ํ•˜๋Š”๋ฒ•

    ReplyDelete
  20. Great article. I’m dealing with a few of these issues as well.. ํŒŒ์›Œ๋ณผ๊ฒŒ์ž„

    ReplyDelete
  21. Very informative blog, This blog is very easy to understand when compared to other blogs. ๋ฆด๊ฒŒ์ž„

    ReplyDelete
  22. This is also a very good post which I really enjoyed reading. It is not every day that I have the possibility to see something like this. ํ† ํ† 

    ReplyDelete
  23. ๋จนํŠ€๊ฒ€์ฆDecember 4, 2021 at 4:07 PM

    I think this is an informative post and it is very useful and knowledgeable. therefore, I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article :D ๋จนํŠ€๊ฒ€์ฆ


    ReplyDelete
  24. Great Post for Beginner to understand. I finally found great post here. Thanks for information. Keep sharing more articles.

    ์นด์ง€๋…ธ์‚ฌ์ดํŠธ

    ReplyDelete
  25. Spot on with this write-up, I actually think this amazing site needs far more attention. I’ll probably be back again to read through more, thanks for the advice! ์นด์ง€๋…ธ์‚ฌ์ดํŠธํ”„๋กœ

    ReplyDelete
  26. Appreciating the commitment you put into your site and in depth information you offer. ์นด์ง€๋…ธ์‚ฌ์ดํŠธ

    ReplyDelete
  27. I know this website presents quality depending articles or reviews and other stuff, is there any other site which gives these kinds of data in quality? ์˜จ๋ผ์ธ์นด์ง€๋…ธ

    ReplyDelete
  28. ํ† ํ† ์‚ฌ์ดํŠธ์ถ”์ฒœDecember 8, 2021 at 5:42 PM

    That's a great article! The neatly organized content is good to see. Can I quote a blog and write it on my blog? My blog has a variety of communities including these articles. Would you like to visit me later? ํ† ํ† ์‚ฌ์ดํŠธ์ถ”์ฒœ

    ReplyDelete
  29. I accidentally searched and visited your site. I still saw several posts during my visit, but the text was neat and readable. I will quote this post and post it on my blog. Would you like to visit my blog later? keonha cai


    ReplyDelete

Thank you for giving your comments. Means A LOT to me. If you ask me a question in this comment section, but need answer ASAP, please poke me on my Instagram @grace.melia ^^